Leefstijl

Onze diensten zijn gericht op de leefstijl (door ons ook vitaliteit genoemd) van uw werknemers en de organisatie als geheel.  Met ons leefstijlaanbod stimuleren we bij mensen de juiste energiebalans, zowel fysiek als mentaal. We gaan aan de slag met lichaam en geest. We geloven dat beiden aandacht behoeven en elkaar versterken. Een gezonde geest in een gezond lichaam. Je krijgt als werknemer de kans om individueel aan de slag te gaan of samen met je collega’s. Naast het individueel bezig zijn met het verbeteren van de mentale en fysieke weerbaarheid van de werknemer houden we oog voor het sociale aspect. Samen werken aan leefstijl biedt tevens de kans om weer met elkaar in contact te komen en meer verbinding te voelen. Het dagelijks contact zoals samen een lunchwandeling kan deels vervangen worden door diensten online.

Leefstijlbeleid loont!
Een organisatie die investeert in leefstijl kan op vele terreinen winst boeken: lager ziekteverzuim; minder werkdruk, meer bevlogenheid, hogere motivatie, hogere productiviteit, blije werknemers, plezier op de werkvloer en een grotere aantrekkingskracht van de organisatie op de arbeidsmarkt.

*Leeftstijl/vitaliteit aanbod

We werken met het 5-dimensionale model van Vitaliteit:
*Denken (hoofd: overtuigingen, belemmerende gedachten),
* Voelen (emoties, sociale relaties),
* Fysiek (voeding, bewegen, slaap, ontspanning),
* Zingeving (waarden. kernkwaliteiten, inspiratie/ bezieling),
* Pro activiteit/Eigen regie (motivatie, prioriteiten stellen, doelen stellen)

Het mooie van dit 5-dimensionale model is dat we dit op de verschillende onderwerpen kunnen toespitsen.
Vaak starten we met:

1) Vitaliteit in Totaliteit
Tijdens de workshop ‘Vitaliteit in Totaliteit’ laten we de medewerkers kennis maken met het begrip vitaliteit. Vitaliteit is meer dan alleen goed eten en bewegen. Het is een optelsom van 5 dimensies die allemaal van invloed zijn op hoe gezond en goed jij in je vel zit. Het zelfinzicht wordt bewerkstelligd d.m.v. het afnemen van een vitaliteitsscan.
Doel: Kennisoverdracht en zelfinzicht in de belangrijke onderdelen van Vitaliteit.

2) Vita Speeddate
Tijdens deze workshop laten we de medewerkers kennis maken met vitaliteit. Op een speelse en energieke manier weten de medewerkers binnen anderhalf uur wat vitaliteit is en wat het hen en eventueel hun team kan brengen. We doen dit door middel van ‘Vitaspeeddates’. Medewerkers worden kort en krachtig in speeddate vorm geprikkeld met vragen over alle dimensies van vitaliteit. Zij gaan hierover met elkaar in gesprek. Dit uitwisselen van persoonlijke ideeën zorgt tevens voor verbinding en verdieping in de sociale relaties.

We kunnen verschillende verdiepende workshops aanbieden a.d.v. dit model, bijvoorbeeld:

*Beperkende Gedachten & Overtuigingen
Het brein is een krachtig en complex orgaan. Gedachtes, overtuigingen, jouw visie, alles wat er in jouw hoofd omgaat, beïnvloedt jouw gedrag en gezondheid. Wij hebben tussen de 40.00-60.000 gedachtes op een dag waarvan 70% negatief. Wat is de invloed van jouw hoofd op jouw mentale fitheid?

* Mentale Fitheid: Mind Gym, Sportschool voor de Geest
Het brein is een krachtig en complex orgaan. Daar wordt ons gedrag bepaald. Om dit beter te begrijpen en mee om te gaan hebben we onderstaande workshops toegevoegd. Deze workshops geven inzicht en bewustwording in de mentale vitaliteit van de medewerkers. Je kan dus mentaal sterker worden door je mind te trainen.

* Grip op je Brein: Mentale Flexibiliteit &Veerkracht
Hoe stap je uit patronen? We nemen ongeveer 30.000 beslissingen per dag. 95% daarvan doen we op de automatische piloot. Super fijn en efficiënt. Maar laat nou net deze automatische piloot er ook voor zorgen dat wij juist in oud gedrag blijven hangen en het lastig is nieuw gedrag te ontwikkelen. Hier bewustwording op creëren en vaardigheden aanreiken om uit deze patronen te stappen, is belangrijk in duurzame gedragsverandering. “Als je niet doorhebt dat je iets doet, kan je het ook niet veranderen”
Inhoud:

*Mindset: Alles wat je aandacht geeft groeit
Persoonlijke groei en vitaliteit komen van binnenuit. Alles wat je aandacht geeft groeit. Waar richt jij je aandacht op? Ben je een DIPper (Denken In Problemen) of een DIMmer (Denken In Mogelijkheden)? Onze omgeving en gebeurtenissen kunnen we vaak niet veranderen, maar wel de manier waarop we omgaan met deze omgeving en aankijken tegen de gebeurtenissen. Ons gedrag en mindset heeft een enorm effect op onze vitaliteit. Positief en negatief. Doe jij genoeg dingen die je energie geven of alleen dingen die energie kosten?

*Stress less
Spanning is goed! Echt??!? Je hebt het nodig om te presteren en impact te maken. Maar het kan ook op een negatieve manier beïnvloeden; work-life balance is weg, teveel stress, burn-out, geagiteerd, slecht geslapen… Herken je dit? Hoe gebruik je stress op een manier zodat het VOOR jou werkt en het daadwerkelijk kan helpen om jou te sterker te maken. Wat kunt u doen om de juiste beslissingen te nemen en uw emoties onder controle te houden?

Intrainen van gedragsverandering
Vaste gedragspatronen doorbreken is niet eenvoudig. Je moet je eerst bewust worden van het ongewenste gedrag en vervolgens moet je kiezen voor iets wat buiten je comfortzone ligt. Dus gedragsverandering heeft herhaling en intrainen van vaardigheden nodig. Bij nieuw gedrag treedt er na 3 maanden tevens vaak verval op. Belangrijk is het dus om vinger aan de pols te houden en mensen handvatten te blijven aanbieden op de vlakken waar zij graag hun gedrag willen aanpassen. Vandaar dat wij nog onderstaande mogelijkheden aanbieden om nog meer aan de slag te gaan met opgedane kennis en inzichten.

Overige toevoegingen:
* Individuele Vitaliteitscoaching
Mensen een mogelijkheid bieden om verder aan de slag te gaan met hun opgedane inzichten van de workshops. Dit kan extern, incompany, online of outdoor

Daarnaast bieden we andere diensten aan zoals:

* Overgang & Werk
Van de vrouwen die werkzaam zijn in Nederland geeft 1/3  aan klachten te ondervinden van de overgang. Ook blijkt uit onderzoek dat door gebrek aan kennis en door schaamte, vrouwen niet praten met HR- professionals en/of leidinggevenden over overgangsklachten. Dit kan leiden tot een lagere productiviteit, minder werkplezier en verzuim bij deze groep vrouwen.

Inhoud:
*Wat is de overgang? Verschil menopauze en overgang
*Kennis over de hormonale werking tijdens de overgang en gevolgen voor het functioneren op het werk
*Welke symptomen zijn er?
*Verschil tussen overgang,-burn-out en depressieve klachten
*Positieve invloeden

We bieden Overgang & Werk online en offline aan.

Ons aanbod is dynamisch dit betekent dat er constant nieuwe diensten worden ontwikkeld en in gesprek met de opdrachtgever op maat worden gemaakt. Ons aanbod is online en offline beschikbaar en zowel in het Nederlands als in het Engels. Wil je meer informatie over ons aanbod neem dan contact met ons op. We praten je graag bij.

Ons Team

Ran Bos is gedragswetenschapper, gezondheidspsycholoog en vitaliteitscoach. Zij heeft jarenlange ervaring in het geven van trainingen en het voeren van coachgesprekken.

Alette Mulder heeft een eigen praktijk en begeleid vrouwen met overgangsklachten en helpt vrouwen hormonaal beter in balans te brengen. Verder geeft zij presentaties en workshops over de werking van hormonen en de overgang en adviseert en ondersteund zij organisaties over het thema vitaliteit en duurzame inzetbaarheid.

Marieke Plas is registerpsycholoog A&O en ik begeleid zowel individuen, teams en organisaties naar focus, vitaliteit en vrijheid waardoor ze meer impact maken.

Opdrachtgevers
Vele organisaties zijn u voorgegaan met het inzetten van onze (online) leeftsijldiensten:
Gemeente Amsterdam, Infoblox, SKJ, OCI, Lexence, Brinkhof Advocaten, stek advocaten, Apollo Vredestein, Massive Music, Iyuno, SVn, Emakina, Oranjefonds, Hike One, Allianz, de Vogelbescherming Nederland en Stadsschouwburg Utrecht.