Stresspreventie

Met stresspreventie voorkomt u stress bij uw werknemers. Wij merken dat werknemers en managers veel stress ervaren, maar niet goed weten hoe ze dit kunnen verminderen. Bots BodyWorks reikt werknemers verschillende middelen aan om stress te verminderen.

Wat doet stress met uw lichaam?

Stress betekent dat je langdurig onder hoge spanning functioneert. Door langdurige stress maakt het lichaam lange tijd cortisol aan. Door teveel cortisol in het lichaam slapen mensen slechter en verzwakt het immuunsysteem. Mensen worden vatbaar voor ziektes, zowel lichamelijk als geestelijk (virussen, burn out, depressie). Deze vicieuze cirkel van teveel cortisol en te weinig oxytocine moet doorbroken worden. Een stoelmassage is hierbij erg behulpzaam. Bij een stoelmassage wordt namelijk oxytocine aangemaakt in je lijf, waardoor je ontspant.

Hoe kunt u stress verminderen?

Wij bieden een aantal wetenschappelijk onderbouwde methoden aan, waar veel vooruitgang mee wordt geboekt.

Training stresspreventie

Hoe herken je stress-signalen bij jezelf en bij je medewerkers? Wat kun je hier aan doen en hoe ga je hierover in gesprek? Dat zijn onderwerpen die in deze training van twee dagdelen aan de orde komen.

Stoelmassage

Tijdens een stoelmassage maakt u oxytocine aan, ook wel het ontspanningshormoon genoemd. De hartslag, bloeddruk en ademhaling gaan direct omlaag, kortom: een perfect middel tegen stress.

Training mindfulness

Dankzij mindfulness leren werknemers hun hoofd leeg te maken. Tijdens het werk draait het hoofd overuren, met vaak repeterende gedachten. De werknemer wordt hierdoor afgeleid in zijn werk. Mindfulness zorgt ervoor dat deze gedachten niet meer in de weg zitten, zodat de deelnemers zich uiteindelijk beter kunnen concentreren op hun werk.

Bedrijfsyoga

Bedrijfsyoga brengt werknemers in beweging. Yoga ontspant lichaam en geest, en is bovendien gemakkelijk te organiseren. Er zijn namelijk geen investeringen in ruimtes of apparatuur noodzakelijk. Het is ook erg toegankelijk voor de groep werknemers die normaal gesproken niet zo gemakkelijk in beweging te krijgen zijn. Na inspanning volgt ontspanning.

Coaching

Soms is een individuele aanpak meer op zijn plaats om mensen minder stress te laten ervaren en beter te kunnen laten functioneren op hun werk. In sommige situaties bieden we een individueel coachingstraject aan, eventueel gecombineerd met coaching van het hele team.