zwangerschapStoelmassage

Stoelmassage tijdens de zwangerschap

By november 23, 2017 No Comments

Is het verstandig om tijdens je zwangerschap een stoelmassage te krijgen? De stoelmasseur zal in het eerste contact met de ontvanger een korte anamnese afnemen en vragen of er specifieke gezondheidsklachten/omstandigheden zijn. Een zwangerschap kan dan ook aan de orde komen. Geef het als je zwanger bent in ieder geval zelf altijd aan bij de masseur.

Stoelmassage tijdens de zwangerschap

Het idee dat massage tijdens zwangerschap gevaarlijk kan zijn, is een vraag die door meer mensen gesteld wordt. Vanwege de tegenstrijdige berichten over de effecten van stoelmassage gedurende de zwangerschap zijn masseurs terughoudend in het geven van een massage. Ook i.v.m. mogelijke aansprakelijkheid wordt bij een aantal opleidingsinstituten geleerd om zwangeren uit te sluiten voor stoelmassage, zeker de eerste 12 weken. De kans dat er daadwerkelijk wat gebeurt naar aanleiding van de massage is verwaarloosbaar.

Invloed van massage tijdens zwangerschap

De zwangerschap is van grote invloed op de energiehuishouding en alle veranderingen die daar in optreden.
De massage verbetert je bloedcirculatie en je lymfestelsel wordt gestimuleerd. Hierdoor worden zuurstof,voedingsstoffen en afvalstoffen sneller door je lichaam vervoerd, van en naar de baby. De verbeterde doorbloeding heeft een verstevigende werking op je spieren en weefsels en geeft verlichting bij onrustige benen en spataderen. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat vrouwen die regelmatig een massage ondergaan, beter slapen en minder last hebben van rugpijn. Ook treden er minder complicaties op tijdens je zwangerschap en bevalling. De massage vermindert stress en werkt kalmerend. Je voelt je fijner door de aanmaak van oxytocine en daar ervaart je baby ook de voordelen van. De massage versterkt je immuunsysteem, zodat je minder vatbaar bent voor ziektes.

Zwanger op de massagestoel

De eerste 12 weken zul je nog goed kunnen plaatsnemen op de massagestoel. Als de buik groeit kan er ook op een andere wijze worden plaatsgenomen op de massagestoel of zittend op een gewone stoel worden gemasseerd. Het masseren van de schouders, armen, handen, hoofd en eventueel voeten geeft ook de nodige verlichting. De zwangere kan over het algemeen goed aangeven wat voor haar prettig is. Een stoelmassage op het werk is voor zwangeren een welkome ontspanning en geeft verlichting aan de ongemakken die met zwangerschap gepaard kunnen gaan. Een ervaren masseur is zich bewust van drukpunten en zones waar voorzichtigheid geboden is. De druk van de massage zal worden aangepast; er dient minder stevig gemasseerd te worden.

 

Bots BodyWorks

Author Bots BodyWorks

More posts by Bots BodyWorks