Nieuws

5 Argumenten voor Strategisch Gezondheidsmanagement

By juli 30, 2012 No Comments

Veel HR en Arbo professionals zien het belang van strategisch gezondheidsmanagement zeker wel, maar lopen aan tegen management dat de urgentie (nog) niet ziet. Een management dat bovendien zeer begrijpelijk druk is met overleven en kostenreductie. Dus, helemaal niet zit te wachten op investeringen in “softe hobby’s die in de privé-sfeer van de werknemer liggen…”.

De goede en noodzakelijke bedoelingen blijven hangen in tijdgebrek, geldgebrek, weerstand  en onvoldoende kennis. Dat is niet alleen buitengewoon jammer, maar ook zeer kostbaar. Want de wereld verandert sterk in korte tijd. Zowel demografisch, als qua concurrentie, arbeidsverhoudingen en wetgeving. Softe hobby’s worden harde noodzaak.

  • Actuele wetgeving op het gebied van ziekte (WIA, Modernisering Ziektewet, ERD) maakt een falend verzuimbeleid ten opzichte van vast en flexibel personeel extreem duur. Als u geen sponsor van het UWV wilt worden dan heeft u slechts één optie: professioneel verzuim- en gezondheidsbeleid. De basis van strategisch gezondheidsmanagement.
  • Vanaf 2013 gaan we langer doorwerken. De AOW leeftijd gaat versneld naar 67. Dat betekent dat uw medewerkers langer en op hogere leeftijd bij u blijven. Het wordt een hele klus om die mensen fit en vitaal te houden. Gezondheidsmanagement en duurzame inzetbaarheid zijn uw enige redding!
  • Er komt een compleet gekantelde arbeidsmarkt aan. Babyboomers vertrekken massaal en de jonkies raken op. Hoe krijg je jonge medewerkers binnen en hoe houd je de huidige mensen binnen? Strategisch gezondheidsmanagement is een uitstekende manier om het imago van de onderneming (employer branding) te versterken. En daarmee jong talent aan te trekken en vast te houden.
  • Investeren in preventie levert u immense besparingen op. Met goede rapportages, risico-inschattingen en de juiste interventies gaat u een veelvoud van de investering terugverdienen. Dat zit hem voor een groot deel in de verschuiving van curatiekosten naar preventie, de vermindering van uitval en de aanzienlijke verhoging van productiviteit.
  • Respectvolle aandacht voor organisatie en medewerker levert een goed gevoel op. Een positieve organisatiecultuur. En een individuele alswel collectieve veerkracht die u hard nodig heeft om innovatief, creatief en winstgevend te zijn (Gezond in bedrijf.com).

Heeft u het management al wel overtuigd en wilt u serieus aan de slag met gezondheidsmanagement in uw organisatie?  Neem contact met ons op 020 7741109

 

Bots BodyWorks

Author Bots BodyWorks

More posts by Bots BodyWorks