Nieuws

BBW doet

By maart 19, 2014 No Comments

 

BBW is actief in het ontwikkelen van workshops en ideeën. Onderstaand een aantal activiteiten waar BBW momenteel mee bezig is:

– Een wereldwijde reisverzekeraar heeft ons gevraagd om voor de piekdrukte in de zomermaanden workshops te ontwikkelen die stress bij de werknemers kan verminderen. Werknemers op de alarmcentrale ervaren met name in de zomermaanden veel stress. De HR afdeling wil de werknemers trainen in hoe om te gaan met deze zomerdrukte.

Aanbod BBW

  • Stressreductie-workshop: werknemers en leidinggevenden worden getraind in het herkennen van stresssignalen en wat je kunt doen gedurende je werk maar ook daarbuiten om te zorgen dat er minder stress wordt opgebouwd en ervaren.

– Een woningbouwvereniging heeft een aantal reorganisaties achter de rug. Werknemers weten niet goed wat er van ze wordt verwacht. Ze werken in teams met nieuwe collega’s en leidinggevenden. Het ziekteverzuim is van 4% naar 10% gegaan. Mensen klagen over RSI klachten en ervaren een hoge werkdruk. Vaak zie je een toename van het ziekteverzuim rond reorganisaties.  De woningbouwvereniging besteed nu veel aandacht met de HR afdeling en de bedrijfsarts aan de werkdruk.

Aanbod BBW

  • Training Ergocoaches: een groep werknemers wordt opgeleid om de werkplek van de werknemers goed in te kunnen stellen. De ergocoach geeft adviezen aan collega’s over het gezond uitvoeren van beeldschermwerk. Eenvoudige vragen over werkplekinstellingen en werkhouding kunnen intern worden opgelost. Zijn de klachten te complex dan doet de BBW ergonoom een uitgebreid werkplekonderzoek.
  • Risico Inventarisatie en Evaluatie (RIE): de BBW arbeidshygienist begeleid in het opstellen en toetsenvan de RIE.

  • Gezondheidsweek: er worden workshops en activiteiten aangeboden met aandacht voor beweging, werkdruk en ontspanning.

– Door het nieuwe werken zijn er steeds meer werknemers die thuis werken en klachten ontwikkelen omdat ze geen aandacht hebben besteed aan het inrichten van een goede werkplek. De BBW ergonomen komen bij flexwerkers en zelfstandigen thuis om de werkplek in te stellen en te adviseren in ergonomisch verantwoord meubilair.

– Een advocatenkantoor biedt als secundaire arbeidsvoorwaarde nieuwe werknemers een preventief werkplekonderzoek aan. De BBW ergonoom komt langs om de werkplek goed in te stellen en de mogelijkheden van het ergonomisch meubilair uit te leggen. Mensen die langer of kleiner dan gemiddeld zijn, hebben vaak ander meubilair of hulpmiddelen nodig. Door te starten met het goed instellen van de werkplek kunnen werkgerelateerde klachten worden voorkomen.

– Een internationaal consultancybureau is niet tevreden over de samenwerking met de huidige arbodienst die de bedrijfsarts levert. Er is geen vast contactpersoon met vragen over ziekteverzuim, re-integratie en wetgeving. Verder vinden de bezoeken aan de bedrijfsarts extern plaats en heeft het bedrijf de bedrijfsarts nooit zelf ontmoet.

Aanbod BBW

  • Een vaste gecertificeerde BBW bedrijfsarts die incompany werkt. Dit werkt prettig omdat na eventueel intern spreekuur een afspraak kan worden ingepland met HR zodat deze tijd heeft om vragen te stellen en te overleggen. Tevens is de BBW bedrijfsarts telefonisch goed bereikbaar voor vragen. 

Heeft u vragen naar aanleiding van bovengenoemd aanbod dan kunt u contact opnemen met 020 7741109

 

Bots BodyWorks

Author Bots BodyWorks

More posts by Bots BodyWorks