Nieuws

Oefeningen achter je bureau

By november 4, 2013 No Comments

Vele uren achter je computer werken is belastend voor je lichaam. De doorbloeding van je spieren neemt af waardoor klachten op de loer liggen. Zorg dat je ontspannen achter je computer zit en klachten voorkomt. Hoe doe je dit?
Rek, strek en beweeg veel gedurende een werkdag. Loop naar je collega, naar de wc, neem de trap i.p.v. de lift, ga water halen. Werk met losse laaghangende schouders en neem vaak pauze. Breng regelmatig je aandacht naar je ademhaling en adem rustig in en lang uit. Als je deze tips en oefeningen dagelijks uitvoert voorkom of verminder je fysieke klachten.

Doe deze oefeningen voor je schouders en je nek en de doorbloeding van je spieren wordt beter:

oefening-1
Trek uw schouders op en laat ze langzaam omlaag zakken. Adem uit bij het ontspannen.
oefening-2
Ga goed rechtop zitten draai met uw hoofd zo ver mogelijk over uw schouder. Doet u daarna de oefening met de andere kant.
oefening-3
U houdt met een hand de zitting vast van de stoel waar u op zit. Met de andere hand pakt u het achterhoofd. Vervolgens trekt u het hoofd met de kin richting de oksel. Doet u ook de andere kant.
oefening-5
Ga goed rechtop zitten, strek uw nek omhoog en maak vervolgens een onderkin.
oefening-6
Ga goed rechtop zitten en trek uw schouderbladen naar achteren en omlaag.
oefening-8
Plaats uw handen in uw nek en strek u naar achter  toe uit met uw midden en bovengedeelte van uw rug over de rugleuning.
Bots BodyWorks

Author Bots BodyWorks

More posts by Bots BodyWorks