Nieuws

Helft Nederlanders heeft dagelijks spierpijn

Ruim 50 procent van de Nederlanders heeft regelmatig tot zelfs dagelijks last van spierpijn en stijfheid. Dat blijkt uit onderzoek van een Nederlandse aanbieder van natuurlijke geneesmiddelen.

Ruim 30 procent van hen voelt zich door de pijn vooral belemmerd in het uitvoeren van huishoudelijke taken. De spierpijn en stijfheid zitten vooral in de rug (58 procent), de nek (40 procent) en de schouders (40 procent)

Bevrijding
Uit het onderzoek blijkt dat veel mensen door de problemen met de spieren en gewrichten niet meer zo kunnen leven zoals ze eigenlijk zouden willen. Voor velen zou het dan ook een bevrijding betekenen om geen spierpijn en stijfheid meer te voelen.

35 procent geeft aan dat ze zich een stuk gelukkiger zouden voelen als ze niet continue last zouden hebben van spierpijn en stijfheid. 10 procent van de ondervraagden geeft aan dat hun seksleven lijdt onder de lichamelijke klachten.

Om van de spierpijn af te komen nemen de meeste mensen een warme douche of een warm bad. Circa een kwart van de Nederlanders kiest bij spierpijn en stijfheid voor het smeren van een gel of crème om het leed te verzachten.

Bron: nu.nl

Bots BodyWorks

Author Bots BodyWorks

More posts by Bots BodyWorks