Nieuws

Hoe als werkgever om te gaan met stress en burn-out klachten?

By april 2, 2012 No Comments

In tijden van crisis gaat het ziekteverzuim omlaag, maar de mensen die verzuimen hebben meer psychische klachten. Bijna 15% heeft last van burn-out klachten. De mensen die uit de running raken door burn-out klachten zijn mensen die lang verzuimen.

“Een burn-out en ook overspannenheid begint meestal metslaapklachten. Dat is het moment om aan de bel te trekken. Zeker als daar piekeren bij komt, en als je je werk niet kunt loslaten.Als je merkt dat je niet toekunt met de normale momenten om te herstellen, dan moet je je zorgen maken. Als het weekend niet voldoende is om bij te komen en je na een vakantie nog niet fit bent.’
Het zijn mensen die oververantwoordelijk zijn, veel hooi op de vork nemen, aardig zijn of aardig gevonden willen worden, geen grenzenkunnen stellen.’
Belangrijk dus om dit als werkgever tijdig te signaleren en te zorgen dat je stressverschijnselen herkent en goed kunt managen en begeleiden. Belangrijk ook dat werknemers bij zichzelf stressverschijnselen leren herkennen en ook te leren hoe zij kunnen ontspannen.
Bots BodyWorks Gezondheidsmanagement adviseert bedrijven op zowel preventief als curatief vlak.
Het is mooi als je het verzuim van werknemers voor kunt zijn.
Er zijn diverse workshops die zowel voor de werkgever als de werknemer te volgen zijn om stress te verminderen of te herkennen.
– Workshop Hoe herken ik stress voor leidinggevenden.
– Workshop hoe voelt stress en hoe voelt ontspanning.

Voor meer informatie bel 020 7741109 of email info@botsbodyworks.nl

Bots BodyWorks

Author Bots BodyWorks

More posts by Bots BodyWorks